11.12.2018г

вторник

Влюбените

Влюбените

„Смятах, че Любовта означава да даваш всичко, без остатък, докато имаш, без да искаш нищо в замяна. Но това не е Любов, това е Бягство от себе си. Защото когато раздадеш всичко, ти изчезваш. Съзнателно се разтваряш в чуждия живот, за да избягаш от себе си. Това е Ненавист към самата мен, пълна липса на самоуважение, дълбок комплекс за малоценност. Когато напълно отречеш всичко, което си, остава само дреха, остава само коруба. Любовта е като ягодата, която се топва в шоколада и става благоуханна, различна, нестандартна, красива, желана! Любовта е да се потопиш в чуждата сила, да й дадеш възможност да те направи още по-силна, а не да се изгубиш в нея. Любовта подкрепя, не унищожава, не претопява! Любовта придава стойност – не я изсмуква или отрича! Любовта означава да цениш, уважаваш и пазиш своята същност, да я развиваш, прочистваш, променяш чрез другия! Ако не го направиш – предаваш всички, преди теб, които са допринесли за развитието на твоята уникална енергийна матрица и предаваш всички след теб, които ще продължат да я развиват!“

Прозрения от моите дневници: 14.02.2018г.

 

 

 

 

 

 

 

Дяволът от Таро

Дяволът от Таро

Папата от Таро

Творец

 

 

 

 

 

 

 

 

Неделен Таро – разговор с учителя:

–         Хермес, напоследък много често тегля  Големите Аркани от Таро Дявола и Бога  заедно. Какво означава това? Объркана съм, учителю!

–         Иллара, нека помислим за секунда. Бог е всичко, което Е, всичко, което те обгръща, което те създава и няма нищо извън него, нали така?

–         Да!

–         Тогава? Кой е създал Дявола?

–         Логично погледнато, би трябвало Бог да е създал Дявола!

–         Това е вярно, но има още един създател в твоя свят и той е …

–         Аз! Аз и Бог творим в единство. Бог преживява себе си чрез мен на материално ниво.

–         Продължавай … Всяка Аркана от Таро е ….

–         Състояние! Енергийна вълна с точно определена честота на трептене.

–         Точно така! Състоянието Бог има неговите характеристики. Кои са те?

–         Безкрайност, пълна свобода, чувство на полет, въодушевление, желание за съзидание, обич към всичко вече създадено …

–         А Дяволът е …

–         Свиване! Ограничение, преживяване на усилие! Дяволът е „трябва“!

–         Абсолютно вярно! Но не само „ трябва“! Дяволът е „искам“, „желая“, „имам нужда“! А за да се създаде в безкрайния океан от жива енергия, една личност, какво означава това в енергийно отношение?

–         Изолиране, свиване на енергията! Без Его няма личност, няма персонификация! Егото е Дяволът, Егото е свиване!

–         Тогава, можем ли да кажем, че човекът е резултат от любовта между Дявола и Бога?

–         Излиза че ДА!

–         А след като Бог е единственото, което съществува, можем ли да кажем, че той е създал Дявола, за да може да създаде нас, тоест, той е създал първо обратното на себе си, за да може да ни даде контрастната среда, от която се нуждаем, за да Живеем а Той да преживява себе си чрез нас?

–         Следвам те и съм напълно съгласна!

–         А тъй като Дяволът съществува с всички свои характеристики, а ти твориш, по подобие Божие собствения си свят, можем ли да приемем, че ти го призоваваш съзнателно или несъзнателно?

–         Да! Когато не вярвам, когато се страхувам, когато върша нещо, което не искам, но се насилвам. Тоест – винаги когато свивам енергията си, аз активирам Дявола в своя свят!

–         Тогава: Поляритетите в Таро са Големите Аркани – Дявол и Бог, а всички останали Аркани трептят между тях като вземат част от техните характеристики, кой повече, кой по-малко!

–         Защо тогава са подредени по номера?

–         Вече говорихме за това: Арканите са Състояния, те са енергийни вълни с точно определени характеристики. Те съществуват! Между тях няма йерархия! Подредбата по номера е затвор за ума! Всяка Аркана звучи по различен начин. Между тях няма съревнование или съответствия! Всяка е уникална! Не можеш да кажеш, че делфинът е кит, нали? И двете живеят във водата, но те са толкова различни, че би било глупаво да се правят сравнения!

Равновесието между Дявола и Бога, дава нулево състояние, в което се ражда Мъдростта, познанието!

Помисли днес върху това, любима!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Таро-приказка за това КОЙ и ЗАЩО е създал ТАРО

публикувана в 8ми брой на електронния вестник на Магьосниците „Градината на покрива“

 

Имало едно време един мъж. Той бил необикновен сред необикновените. Имал късмета да се роди в общество на магьосници. Баща му бил най-великият сред тях. От малък той търсел начин да увеличи своето възприятие за света, за да получи достъп до огромните си възможности и да ги опознае всичките. С израстването си ставал все по-велик и все по-мъдър. Надминал своите учители, надминал дори баща си. Неговите ученици започнали да го наричат Трижди Велик, нещо, което той не коментирал.

Казвал се Хермес. Просто Хермес. Не изпитвал гордост, не изпитвал горделивост, не се чувствал повече от другите. Разбирал по-добре от всички тях колко невероятно забавна е играта, на душата, наречена ЖИВОТ. Затова обичал да се смее. Шегувал се при всеки повод и обожавал да танцува.

Hermes

Хермес Трисмегист и Таро

 

Така празнувал всеки ден – с танци и смях. На слабото му лице постоянно греели две трапчинки. Неговата ненаситна любознателност била естественото му състояние и той непрестанно Търсел частите на Истината, за да ВИДИ, за да ЗНАЕ, за да ОСЪЗНАЕ, за да БЪДЕ, за да се слее  с ЦЯЛОТО.

Един ден му хрумнало, че  пътят към НЕГО, може да бъде изключително добре онагледен и улеснен ако бъде запечатан върху карти. Но не само една карта, а карти към най-основните изрази и думи, чрез които той разговарял с Безкрайността.

Помислил си: Когато успея да ги систематизирам, моите ученици ще имат възможност да учат и бързо, и лесно, и забавно.

Той знаел, че Вселената е Център за поръчки, който работи 24 часа в денонощието и че хората поръчват постоянно чрез чувствата, мислите и стереотипите си. Затова, след много труд, той изработил буквар от 78 страници, на които изобразил 78 основни състояния – чувства, мисли, стереотипи, най-често използваните в диалога Човек-Безкрайност. Знаел, че ЗАКОНИТЕ на Вселената са еднакви на всички нива, затова тези енергии били универсални. Каквато и да е рамката – няколко живота, един живот, една връзка, една ситуация, в същността си – те са еднакви.

Нарекъл тези 78 страници АРКАНИ, тоест ТАЙНИ, а букварът – ТАР-РАТ, тоест ОГЛЕДАЛО.

Учебникът бил чудесен и неговите  ученици напредвали бързо. Но докато  тренирали да поръчват осъзнато и да упражняват тези състояния те осъзнали, че тази система има един мъъъъничък страничен ефект:

Тя отразява състояния, които са чиста енергия, а на тази енергия й трябва време докато забави своите трептения и нахлуе в делника като събитие. И в този промеждутък от време, учениците осъзнали, че виждат ЕВЕНТУАЛНОТО бъдеще. Това, което Вселената е приела като поръчка и вече отразява към тях. Тогава, те разбрали, че Трижди Великият отново е заслужил своята титла, защото създал три в едно!!!

  1. 78 начина за тренировка на емоциите,
  2. начин да узнаят какво точно трябва да „кажат“ на Вселената, за да получат отговора, който искат проявен като събитие в своя живот
  3. и да видят  какво вече волно или неволно са поръчали и да го променят ако то не им харесва.

С времето, и след гибелта на тази цивилизация, от изобретението на Трижди Великия усмихнат Хермес, останала само легендата за неговата мъдрост. Букварът на езика на енергиите се превърнал в:

  1. картички с някакви картинки с които се гледа в бъдещето!!!?
  2. Тар-раТ се превърнало в Таро,
  3. а учениците, търсачи на Истината в алабаламосвачи.

Не, приказката не свършва до тук. Потърпете още един параграф, моля ви!

След 10 000 години в една малка страна се родило момиче, носещо древното име Иллара. Тя носела във вените си една хилядна частичка от кръвта на Хермес. Била негова далечна, далечна, ама много далечна потомка. Но това било достатъчно, Хермес да я намери. Тя носела неговата безкрайна любознателност, чувство за хумор и обич към танците. Той й припомнил, че в ТАР-РАТ, тя може да види себе си, а в себе си може да види Вселената.  От обич към него, тя нарекла своето училище: „Хермес и Иллара“ и възкресила истината за Тар-раТ.

79de7d8ef0878d3bfcb399479b009fc4_tarot_reader_1

Таро – езикът на енергиите

 

 

 

 

 

 

 

КОЙ си ти СЕГА?!

Продължение

Как изглеждат енергийните тела на ЖЕРТВАТА:

 

3-of-swords

 

Тяло на паметта – стереотипи – много тясно скроени – това – може, но това – не, животът е гаден, изпълнен с болка

Тяло на мислите – защо постъпва така, не може да не знае какво ми причинява, ами ако не стане, какво ли ще се случи, защо все на мен

Тяло на чувствата – от крайно щастие до крайна болка и обида

Енергийно тяло – слабо подвижно, силно замърсено

Биологично тяло – пълно с болести, за които жертвата обожава да говори и с които много се гордее

 

Как изглеждат енергийните тела на ЖЕРТВАТА-ВОИН:

5ofcups

 

Тяло на паметта – стереотипи – тясно скроени, светът е страшно място, всички трябва да ме обичат

Тяло на мислите – може би има начин, ще видим, знаех си, че няма да стане няма да се откажа този път

Тяло на чувствата – боли ме, но съм решена да продължа

Енергийно тяло – силно замърсено, но подвижно

Биологично тяло – болести, на които вече не се отдава толкова голямо значение

Как изглеждат енергийните тела на ВОИНА:

 

six-of-wands

Тяло на паметта – стереотипи – Много неща са възможни, други – не, но това, което смятам, че е правилно е точно така и никак по друг начин, животът е постоянна борба и оцеляват само най-силните

Тяло на мислите – Това са моите цели и ще се боря докрай, за да ги достигна, само опитай да ме спреш ще те унищожа ако трябва

Тяло на чувствата – решимост, безмилостност, чувство на гордост, голямо его

Биологично тяло – болести, които възникват от занемаряване на здравето и които са неприятни пречки за Воина

 

Как изглеждат енергийните тела на ВОИНА-МАГЬОСНИК:

eight-of-wands1

 

Тяло на паметта – Да зная, че всичко е възможно, НО не съвсем всичко.

Тяло на мислите –Нека бъде по най-добрия за мен начин, но той винаги е този, който аз си представям в големи подробности

Тяло на чувствата – благодаря за това, но аз го исках по малко по-различен начин, нищо че така е по-добре за мен

Биологично тяло – болежки, които той сам лекува, а после отново се появяват и той отново се лекува, като влиза в ролята ту на Воина, ту на Магьосника

 

Как изглеждат енергийните тела на МАГЬОСНИК

 

the_magus_tots_lg

Тяло на паметта: Всички реалности вече съществуват, значи всичко е възможно

Тяло на мислите: Това ми харесва много – благодаря, това не ми харесва – веднага ще избера друго, постоянен диалог с Безкрайността – Вселената, нелокализираният Разум

Тяло на чувствата : Обич, хармония, любов към силата, която ни заобикаля, благодарност към разума, който ни слуша и изпълнява нашите желания

Биологично тяло – напълно здраво, дори да се появят проблеми, Магьосникът избира реалност, в която те липсват и я материализира

 

Колкото по-нагоре се качва по стълбицата на развитието си една душа, толкова по-трудно комуникира с долните нива. Един Магьосник разбира една жертва, но няма желание да общува с нея, защото езикът им е съвсем различен. Те нямат общ синтаксис.

Магьосникът симпатизира много на Воина, но няма да предприеме стъпки да му помогне, докато той не премине във фазата Воин-Магьосник.

Една Жертва-Воин, с удоволствие ще помага на Жертвата. Един Воин разбира добре езика на Жертвата-Воин и с радост ще му помогне да се изкачи на следващото ниво. Разбира се, всичко това е несъзнателно, абсолютно инстинктивно и идва от сходния синтаксис на съседните нива. Всяко по-високо ниво изисква нови понятия, в следствие на разширеното съзнание и неосъзнато, съвсем естествено усвоява нов език.

 

Пример:

 

Когато Една ЖЕРТВА каже: НЕ МОГА!

 

Една ЖЕРТВА – ВОИН ще каже: Недей така, не се отказвай без дори да си опитал! Поне Опитай!

 

Един ВОИН ще каже: Какви са тези глупости! Не че не можеш, а не искаш! Действай! Бори се!

 

Един ВОИН- МАГЬОСНИК ще каже: Корените на тази реалност се простират в енергийното поле – първо го визуализирай, почувствай се така сякаш е станало, за да се посееш семенцето там, а после  направи някакво действие, защото това е твоето съгласие и изчакай спокойно семенцето да порасне. То няма друг избор.

 

Нищо че ЖЕРТВАТА няма да го разбере!

 

Един Магьосник ще си помисли: Не разбирам този израз: Не мога! Във Вселената има всичко!

 

Но ще си замълчи, защото ЗНАЕ, че на този етап е безсмислено да обяснява. Освен това знае, че 88% от заобикалящите го са ЖЕРТВИ, ЖЕРТВИ-ВОИНИ и ВОИНИ, които биха го вкарали в лудница затова че говори несвързано и иррационално.

 

Светът, на всеки един от петте нива е много различен. Затова светът на Магьосника е толкова по-различен от света на ЖЕРТВАТА или ЖЕРТВАТА-ВОИН, колкото е различен животът на Земята от този в галактика Пегас.

 

Когато подредя всичките 78 Аркана от Таро, тези пет нива на основни човешки вибрации, оживяват.

Всеки човек, седнал срещу мен, идващ със своите проблеми, търсения и надежди е една Вселена, която затрептява и придобива четириизмерна форма през очите на Таро.

 

Става ясно, че той иска живота на ВОИН, а живее като ЖЕРТВА или иска живота на МАГЬОСНИК, а живее като ЖЕРТВА.

 

Ако искаш живота на МАГЬОСНИК трябва да живееш като МАГЬОСНИК.

Ако живееш като ЖЕРТВА и животът ти ще е като на ЖЕРТВА.

 

Всяка душа, избрала да премине на следващо ниво на развитие, трябва да започне от Тялото на паметта, там където на трона се разполагат стереотипите. Виждам с болка много ВОИНИ, които искат да живеят като МАГЬОСНИЦИ, но променят действията си, а всички останали тела си остават същите. Стереотипите изграждат и контролират Мислите, които изграждат и контролират Чувствата, които изграждат и контролират енергийното тяло – нашата аура, която подава енергия на нашето биологично тяло за дадено действие. Ако коренът е гнил, плодът не се яде.

 

Преминаването на следващо ниво ВИНАГИ започва с разширяване на съзнанието – с промяна на стереотипите.

Това автоматично води до промяна на мислите. Ако осъзнато се работи за промяна на мислите, процесът ще се ускори.

Това ще доведе до чувства на увереност и спокойствие, на решителност и непоколебимост.

Светата троица – трите творящи тела ще заповядат на енергийните ни центрове да подадат енергия на тялото и то ще направи действие, чиято сила ще е в пъти по-голяма и резултатна от действие тръгнало отдолу на горе без енергийната поддръжка на шефовете си.

Възможна е и промяна от долу нагоре, но тя ще бъде много бавна, мъчителна и значително по-неефективна.

 

Така че, СЕГА, в този миг, в тази ситуация, КОЙ избираш да бъдеш :

ЖЕРТВА, ВОИН или МАГЬОСНИК? А в следващото СЕГА? А във всичките СЕГА, които изплитат твоя ДЕН, или твоя МЕСЕЦ или ГОДИНА или ЖИВОТ? КОЙ СИ ТИ СЕГА?

 

21.02.2015

 

 

 

КОЙ   СЪМ   АЗ ?!

mag-woman

Добре дошла, мила Иллара, на поредното ниво. Сега си в началото на пътя. Този урок е един от най-важните, които някога съм ти преподавал. Слушай със сърцето и душата си, мила, чувствай всяка думичка и осъзнай Истината, която ще те освободи, ще ти даде цел и посока на ума, лекота в действията, радост в душата.

През цялата история на човечеството, духовете в телата на хората се делята на 5 вида:

Най-първи са ЖЕРТВИТЕ – тези, които ВЯРВАТ, че никога за нищо не са виновни, на всички нива – и в мислите си, и в чувствата си, и в делата си, и в разбиранията си за света. Те не избират, другите избират вместо тях, а те търпят последствията от собствения си “избор” да не избират. Тяхната постоянна вибрация трепти много под нулата. Най-често влизат в състоянията на МЕЧОВЕТЕ от  малките аркани от Таро.

09-nine-of-swords

Втори са ЖЕРТВИТЕ-ВОИНИ, които са в процес на осъзнаване и са поели пътя към пълна трасформация на всички нива, към вибрацията на ВОИНИТЕ. Този процес може да продължи от няколко години до няколко живота. Пентаклите от малките аркани от Таро определят по-голямата част от техните вибрационни състояния.

four_pentacles

 

Трети са ВОИНИТЕ. Тези, които мислят, чувстват и действат с размах и без страх. Тези, които решават, тези, които се БОРЯТ – ключова дума за тях. Те обичат усещането за победа след борбата. Силни и смели хора, за които овациите на жертвите и на другите воини са много важни. Голямото им его ги прави уязвими, затова те са подвластни на емоциите – и хубавите и лошите. Те са като силен огън, който изгаря бързо. Влизат най-често в обувките на  Жезлите от малките аркани. Лутат се от  гордостта от победата на 6 жезли  до работохолизма и преумората на  10 жезли.

6ofwands

 

Четвърти са ВОИНИТЕ-МАГЬОСНИЦИ, които са осъзнали, че действието не е достатъчно, че има нещо много повече – там, скрито от очите, че има сила – чудна и красива, мощна и любяща, която дреме и чака … чака тях. Воинът осъзнал, че за да стане Магьосник, трябва да открие и да унищожи безмилостно всички свои слабости, тръгва на лов. Той се смирява, обезглавява егото си, фокусира се навътре в себе си и ловува, залавя и изтребва всички свои качества, които го ограничават и държат силите му в плен. Този процес може да продължи от няколко години до няколко живота, но обикновено е много по-бърз от превръщането на жертвата във воин. Чашите от Таро са негови спътници, защото той осъзнава силата на емоциите си и тяхното истинско значение  и се научава да ги контролира и използва.

10ofcups

 

Пети са МАГЬОСНИЦИТЕ – тези, които ЗНАЯТ, които ВЕЩО използват МЪДРОСТТА, тези, които творят дори на делнично ниво с радост и с удоволствие. Тези, които всеки ден ИЗБИРАТ осъзнато. Тези, които не се БОРЯТ, защото знаят, че това не води до нищо, а просто го трансформират в желаното с увереност в силите си и със спокойна благодарност за тези сили.

 

Магьосниците контролират  собствената си енергетика т.е. всичките си тела като преминават от едно състояние на Големите Аркани от Таро в друго, по спокоен, осъзнат начин и под пълен контрол на душата. Овладяли напълно своя  локализиран енергиен АЗ, те комуникират перфектно с нелокализирания, който винаги е готов да ни сътрудничи. На „простоцарски език“ това ще рече, че Магьосникът води абсолютно равноправен диалог с Безкрайността /Бога, Духа, нелокализираният Разум и др./. Изпраща ясно своите послания към Него и приема ясно неговия отговор под формата на знаци и усещания.

 

Това, което виждаш постоянно на дълбоко енергийно ниво, когато преминеш през  Таро-вратите, е че ако си завършил  предишния си живот  като ЖЕРТВА, в този започваш от там. Духът носи със себе си собственото си развитие. В този живот може да си Материално Бедна ЖЕРТВА, а в другият да се събудиш Парично Богата, но пак ЖЕРТВА. Животът е като нощния сън. На каквото ниво заспиш вечер, на същото се събуждаш сутрин. Всяко едно от тези нива може да отнеме години или много животи на локализирания дух в зависимост от неговия избор.


   Осъзнай тази информация, мило дете, ще ти покажа енергийните нива на всяко  едно от тези нива на душата, след няколко дни, когато направиш свое това знание и си готова да продължиш. Много бързо се развиваш Иллара, гордея се с теб! 
 

Повече за Таро : http://taro-magic.eu/

Повече за мен: http://tarot-variations.blogspot.com/p/blog-page_7779.html

Планувани практики: http://taro-magic.eu/училище/